You are currently viewing ASF: Toate polițele City Insurance și-au pierdut valabilitatea de astăzi

ASF: Toate polițele City Insurance și-au pierdut valabilitatea de astăzi

  • Post category:Actual

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară anunță că toate polițele de asigurare RCA emise de compania City Insurance au încetat de drept pe 11 mai, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depășește data menționată.
La data de 11 mai 2022 s-a produs denunțarea automată a 498.255 de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance.
Posesorii de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuiau să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurător, până pe data de 11 mai 2022. În caz contrar, aceștia sunt pasibili de sancțiuni în concordanță cu legile în vigoare.
Amenda pentru absența unei asigurări RCA este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Totodată, în baza Codului Rutier, Poliția poate decide reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
Clienții City Insurance ale căror contracte de asigurare au fost denunțate automat pe 11 mai 2022 pot solicita returnarea părții din prima de asigurare proporțională cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare.
Persoanele implicate din postura de păgubit în accidente provocate de asigurați RCA ai City Insurance, care nu au cumpărat o poliță nouă după data de 11 mai 2022, nu vor putea fi despăgubite în baza poliței City Insurance, chiar dacă datele înscrise pe ea arată că se află încă în perioada de valabilitate.