You are currently viewing TARGOVISTE: CARANTINĂ PE TIMPUL NOPTII SI ALTE MASURI RESTRICTIVE

TARGOVISTE: CARANTINĂ PE TIMPUL NOPTII SI ALTE MASURI RESTRICTIVE

  • Post category:Actual

In municipiul Târgoviște rata de infectare a depășit , 7,5 cazuri la mie, astfel ca se vor aplica masurile Hotărârii de Guvern 932/2021, inclusiv interzicerea circulației persoanelor nevaccinate pe timpul nopții.

Pentru unitățile administrativ teritoriale cu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori sunt puse în aplicare următoarele măsuri din H.G. 932/2021 cu modificările şi completările ulterioare:

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00- 5,00, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală pot circula fără restricții în orice interval orar.
Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Persoanelor nevaccinate le este interzisă circulația în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație).
Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Pentru restaurante, cafenele, la interior, terase, accesul este permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.
Restaurantele si terasele vor fi deschise între 05:00-24:00
Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-22,00.

Pentru evenimente private precum nunți, botezuri, mese festive, activitatea este permisa doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.
Organizatorii au obligația sa folosească până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, cu un spațiu de minimum 2 mp de persoană
Evenimente în spații închise, ca cinematografe, spectacole, concerte sunt permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Organizatorii au obligația sa folosească până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, cu obligativitatea purtarea măștii de protecție.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.