You are currently viewing EDUCAȚIE NON-FORMALĂ ÎN AER LIBER PENTRU ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII GIMNAZIALE ULMI

EDUCAȚIE NON-FORMALĂ ÎN AER LIBER PENTRU ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII GIMNAZIALE ULMI

  • Post category:Actual

Comunicat de presă

Școala Gimnazială Ulmi, a organizat în perioada Octombrie 2024-Decembrie 2024 proiectul „Școala Viitorului” prin care și-a propus creșterea stării de bine atât a elevilor cât și a a cadrelor didactice prin amenajarea unui spațiu: „sală de clasă” în curtea unității școlare cu scopul de a aduce educația non-formală în mijlocul elevilor și de o face accesibilă , atât prin promovarea activităților în aer liber cat si pentru sensibilizarea cu privire la relația responsabilă cu mediul înconjurător și comunitatea citadină.
Acest proiect a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act forTomorow.
Lipsa unor spatii special dedicate activitătilor de tip outdoor, de lucru în echipă, de socializare a condus la ideea acestui proiect care are în vedere un spațiu destinat atât desfașurării orelor de curs în aer liber cât și petrecerea timpului liber în curtea școlii într-un spațiu prietenos, propice creeri de legaturi emoționale cu școala.


Obiectivele propuse au fost următoarele:
diminuarea riscului de abandon şcolar pentru un număr de 50 elevi din ciclul primar si gimnazial prin îmbunătăţirea procesului de predare – învățare – evaluare și scăderea numărului de elevi cu rezultate slabe in anul scolar 2024-2025
Creşterea efectivelor de elevi care participă la activitățile extrascolare, in anul scolar 2024-2025.
stimularea creativitatii, descoperirea si cultivarea aptitudinilor artistice pentru elevii scolii prin desfășurarea unor activitati extrașcolare in care acestia sa se implice si să devină responsabili.
creşterea calităţii actului educativ prin utilizarea spaţiului verde în cadrul orelor de curs pentru elevii scolii pe parcursul anului scolar 2024-2025
Implicarea parintilor in activităţi comune şcoală-familie- şi activităţi de parenting pentru facilitarea comunicării şcoală-familie, desfasurate pe toata perioada de desfasurare a proiectului .
Rezultatele obținute în urma derulării acestui proiect sunt următoarele:

  • Implicarea a 50 elevi din categorii de risc educațional în activități extrascolare.
  • Participarea a 87 părinți și membri ai comunității locale în cadrul a 2 activitați de comunicare și diseminare.
  • Reducerea cu 5% a numărului de elevi cu situatia la învatatura neîncheiată și a celor corigenți/repetenți.
  • Reducerea cu 5 % a numărului de absențe nemotivate.
  • Creșterea cu 10 % a numărului de elevi cu media generala peste 6 pentru elevii din grupul de risc educațional.
  • Îmbunătățirea cu cel puțin 20% a percepției asupra climatului educațional incluziv.
  • Aplicarea de metode de predare-învățare-evaluare activ-participative outdoor la 15% dintre orele de curs.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei 230 elevi ai școlii iar beneficiarii indirecți sunt cadrele didactice, părinții elevilor, reprezentanți ai comunitătii locale. Întreaga activitate a proiectului s-a desfășurat la Școala gimnazială Ulmi, Str. Principală, nr 206, jud. Dâmbovița.

Școala Gimnazială Ulmi este o şcoală în care elevii sunt motivaţi şi susţinuţi să îşi descopere și să își valorizeze competenţa, curajul acţiunii civice, responsabilitatea şi spiritul de echipă.

Astfel, doamna director prof. Stroe Roxana Emilia împreună cu doamna inspector prof. Folea Mădălina, în calitate de coordonatori ai acestui proiect s-au preocupat de asigurarea condiţiilor optime pentru realizarea unei educaţii de calitate, punând accent pe crearea unui mediu stimulativ, în care fiecare elev să se simtă important şi să se implice activ în propria formare.

Mulțumim Start ONG, Act for Tomorrow și Kaufland România pentru contribuția importantă, adusă la realizarea acestui proiect minunat!

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow

 

Informații suplimentare se pot obține la sediul Școlii Gimnaziale Ulmi, Str. Principală, nr 206, com Ulmi , Jud. Dâmbovița,

persoană de contact:

director,

prof. STROE Roxana Emilia

mail: stroeroxana_emilia@yahoo.com

telefon: 0763602632