You are currently viewing Programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost amânat

Programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost amânat

  • Post category:Actual

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, care trebuia să înceapă marți la ora 12.00, a fost amânat de Administrația Fondului pentru Mediu, care invocă instabilitatea securității cibernetice.
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, cere revocarea din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu:
„Este inadmisibil ca un program atât așteptat de cetățeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcționa, deși avea toate premisele să o facă!
În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri, că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunți populația cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea și înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv. Rabla Electrocasnice este un program care anul acesta are un buget dublu față de cel din 2018 și o listă de echipamente cu mult extinsă față de edițiile anterioare. Un astfel de program, gândit la scară atât de largă și cu finanțare pentru cel puțin 100.000 de români, nu poate fi împiedicat de cei care și-au asumat un sistem electronic de emitere a voucherelor și care astăzi este nefuncțional.
Am transmis către premierul României cererea de revocare din funcție a președintelui AFM. Între timp, aștept ca AFM să-mi comunice urgent termenul la care Rabla Electrocasnice poate începe”.