You are currently viewing M.A.E.: Germania a pus județul Dâmbovița pe lista zonelor de risc alaturi de București și alte 11 județe

M.A.E.: Germania a pus județul Dâmbovița pe lista zonelor de risc alaturi de București și alte 11 județe

Germania a actualizat lista „zonelor de risc” din Romania, cu intrare in vigoare din 9 septembrie 2020, potrivit unui anunt al MAE:
„La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul Bucuresti, 11 judete din România se află pe lista „zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea”.
Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” – Public Health Passenger Locator Form.
Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania dupa ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricand în ultimele 14 zile înainte de sosire, sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.
De la aceasta obligativitate există doua exceptii:
-persoanele care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel putin 14 zile după intrare.
-persoanele care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu pana la comunicarea rezultatului negativ al testării.
În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.