You are currently viewing CJ DÂMBOVIȚA: Un alt pas important în transformarea digitală a județului Dâmbovița

CJ DÂMBOVIȚA: Un alt pas important în transformarea digitală a județului Dâmbovița

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene pentru dotarea bibliotecilor din mai multe localități dâmbovițene cu echipamente digitale moderne. Contractul are o valoare de 3.600.000 lei.

“Într-o lume dependentă de tehnologie, dâmbovițenii trebuie să știe să folosească un PC și, printre alte lucruri utile, să poată interacționa online, în deplină cu siguranță, cu alte persoane.
Împreună cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, căruia îi mulțumesc pentru susținere, am semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene
Prin PNNR vom transforma 3 biblioteci din județ în hub-uri digitale și vom dota alte 26 cu echipamente digitale și calculatoare.
Proiectul “Hub-uri de dezvoltare a componentelor digitale la biblioteci”, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus), urmărește îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități dâmbovițene cuprinse în proiect.
Bibliotecile din Răzvad, GuraFoii și GuraOcniței, care vor beneficia și de lucrări de renovare sau extindere, vor deveni astfel de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.
Totodată, bibliotecile din Moreni, Aninoasa, Bezdead, Bilciurești, Brănești, Bucșani, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Conțești, Costeștii_din_Vale, Dobra, Doicești, Dragomirești, Gura Șuții, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Produlești, Raciu, Sălcioara, Ulmi, ValeaMare, Văleni_Dâmbovița, Vișinești și Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște vor fi la rândul lor dotate cu echipamente digitale moderne.
Datorită acestui proiect vor fi achiziționate următoarele:

-3 imprimante 3D;

– 29 de table interactive;

– 37 PC desktop;

– 94 laptop-uri;

– 42 de tablete;

-29 de camere de videoconferință.” a anunțat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița