You are currently viewing BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DÂMBOVIȚA REPREZENTATĂ ÎN FORURILE EUROPENE DE SPECIALITATE

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DÂMBOVIȚA REPREZENTATĂ ÎN FORURILE EUROPENE DE SPECIALITATE

  • Post category:Cultural

COMUNICAT

Începând cu anul 2021, la propunerea ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), Erich Agnes Terezia, managerul Bibliotecii Județene ”I. H. Rădulescu” Dâmbovița, face parte din Grupul de experți al bibliotecilor europene pentru implementarea și evaluarea dezvoltării durabile (ELSIA) din cadrul EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations).
Această asociație independentă numără 110 membri din 34 de țări iar grupul de experți ELSIA se ocupă de implementarea Agendei 2030 în bibliotecile europene. Printre obiectivele grupului menționăm: consilierea Comitetului executiv EBLIDA în elaborarea unei politici europene privind obiectivele de dezvoltare durabilă prin implementarea proiectelor, politicilor și indicatorilor; promovarea unor oportunități suplimentare de finanțare în domeniul bibliotecilor prin accesarea fondurilor structurale și de investiții europene 2021-2027; stabilirea unor metodologii adecvate de evaluare a proiectelor depuse de biblioteci și care vizează atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Această reprezentare este o oportunitate pentru bibliotecile românești de a-și face auzită vocea la nivel internațional și de a fi la curent cu tendințele în ceea ce privește noile abordări în domeniu, unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi a grupului de lucru fiind analizarea transformărilor din lumea biblioteconomică în era post Covid-19.

http://www.eblida.org/about-eblida/expert-groups/eu-libraries-sustainable-development-implementation-assessment.html

Bibliotecii Județene ”I. H. Rădulescu” Dâmbovița