You are currently viewing Principele Nicolae al României – lansare de carte la Târgoviște

Principele Nicolae al României – lansare de carte la Târgoviște

Astăzi, 14 ianuarie 2022, publicația Chindiamedia.ro, prin directorul acesteia, prof.dr. Cornel Mărculescu, a participat la un eveniment deosebit organizat de Biblioteca Județeană Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația Principele Nicolae, cu ocazia zilei Culturii Naționale, intitulat Monarhia în sprijinul Culturii Naționale, în cadrul căruia a fost lansat volumul „Bunicul meu, REGELE MIHAI”, semnat de nepotul acestuia, Principele Nicolae.
Pe numele întreg, Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, acesta s-a născut la 1 aprilie 1985 la Meyrin, în Elvetia, fiind fiul Principesei Elena a României (născută pe 15 noiembrie 1950, a doua fiică a regelui Mihai) și al profesorului doctor Robin Medforth-Mills ( 1942 – 2002), Profesor de geografie la Universitatea Durham și fost oficial la ONU. Conform  ultimului Statut Regal, promulgat de Regele Mihai la 30 decembrie 2007, Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune la tronul României.

Într-un cadru prietenos, respectându-se normele de prevenție privind situația generată de virusul SARS-CoV-2 , Principele Nicolae al României, a prezentat în linii generale albumul de fotografii lansat astăzi la Târgoviște, sub titlul Bunicul meu REGELE MIHAI, prezentând asistenței aspecte mai puțin cunoscute din viața Regelui Mihai.
Astfel, am aflat detalii interesante despre pasiunile regelui Mihai de a pilota, de a șofa și de a repara Jeep-urile familiei, într-un atelier creat special în reședința regelui din Elveția. De asemenea, ne-au fost prezentate primele fotografii din volumul lansat astăzi, ca fiind inedite, necunoscute publicului, acestea făcând parte dintr-un album pe care Regele Mihai l-a dăruit Principelui Nicolae cu ocazia căsătoriei sale cu Alina Maria Binder la 30 august 2018 la Sinaia.

Pentru a face legătura cu vechea Cetatea de Scaun a Țării Românești, Principele Nicolae ne-a surprins, prezentându-ne în cadrul albumului fotografic,  două poze în care Regele Mihai inspectează starea lucrururilor de la Mitropolia din Târgoviște, după marele cutremur din 1940, care a afectat grav atât ctitoria lui Neagoe Basarab, cât și Liceul Militar Nicolae Filipescu de la Mănăstirea Dealu, generatorul de elite românești din perioada interbelică.
Savuroase au fost și descrierile prin care Principele Nicolae a avut ocazia, undeva prin anul 2014, când providența i-a hărăzit să plece la o plimbare cu Jeep-ul atât de drag regelui Mihai, să conducă respectivul autovehicul sub directa coordonare a Maiestății Sale. Interesante au fost și poveștile despre fotografiile cuprinse în album, legate de venirea Regelui Mihai în România în anul 1992 și susținerea discursului din Parlamentul României în anul 2011.

Fără a omite și alte detalii legate de evenimentul de astăzi, organizat impecabil de Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, sub coordonarea doamnei director, prof.univ.dr. Erich Agnes, nu ne rămâne decât sa salutăm vizita de astăzi a Principelui Nicolae la Târgoviște și să afirmăm că într-adevăr, a fost un Regal Maiestuos primit cu căldură de publicul prezent.

 

 

Prof.dr. Cornel Mărculescu