You are currently viewing CULTURAL: ORCHESTRA  SIMFONICĂ DE TINERET ” ANDANTE” VĂ INVITĂ LA UN CONCERT DE MUZICĂ DE FILM

CULTURAL: ORCHESTRA SIMFONICĂ DE TINERET ” ANDANTE” VĂ INVITĂ LA UN CONCERT DE MUZICĂ DE FILM

  • Post category:Cultural

,,Să greșești o notă – nu e grav. Dar să cânți fără pasiune este inacceptabil”.

În spiritul celebrelor vorbe ale compozitorului Ludwig van Beethoven, cu aceeași pasiune față de arta cu care v-au obișnuit, talentații instrumentiști ai Orchestrei Simfonice de Tineret ,,Andante” vă invită, în seara zilei de 8 septembrie, începând cu orele 18:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, la un concert de muzică de film.
Sub bagheta maestrului Andrei Stănculescu, tinerii târgovișteni vor interpreta selecții din coloanele sonore ale următoarelor pelicule: ,,Frumoasa și Bestia”, ,,Moana”, ,,Skyfall”, ,,La la land” și ,,Game of Thrones”.
Concertul marchează redeschiderea Cinematografului Independența, după o lungă perioadă de inactivitate și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște și a Teatrului Tony Bulandra.
Trebuie specificat că se va difuza, după concert, filmul românesc „Trenul fantomă”, regizat de Jean Mihail și Ludovic Lazăr în 1933, film în care joacă actorul Tony Bulandra, actor al cărui nume îl poartă teatrul târgoviștean.

Andrei Stănculescu, născut la 8 decembrie 1995, în Râmnicu Vâlcea, este unul dintre cei mai talentați și performanți tineri dirijori din România. Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, promoția 2020, specializarea dirijat cor academic, clasa prof.univ.dr.Gabriel Popescu, Andrei colaborează cu mari personalități: Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, Bogdan Vodă, Voicu Enăchescu, Leo Warynski sau Francois Xavier-Roth.
În prezent este student la Masterat, specializarea Stilistică Dirijorală Orchestră, la clasa prof.Cristian Mandeal.
La doar 25 de ani, Andrei Stănculescu are o vastă experiență corală, activând de-a lungul timpului în peste 10 formații corale din București și din țară, realizând o serie de performanțe muzicale, dintre care se remarcă activitatea sa în calitate de artist liric și dirijor al Corului de Cameră Preludiu, dirijor și fondator al Corului Rubato alături de care a efectuat turnee atât în țară, cât și în străinătate (Elveția, 2018).
În anul 2018 devine consultant artistic și dirijor coordonator în România al proiectului „Playing for Philharmonie”, desfășurat de BRD – Groupe Société Générale, iar alături de Corul BRD susține o serie de concerte în Filarmonica din Paris, Filarmonica ,,George Enescu” din București, Filarmonica din Pitești, Filarmonica ,,Ion Dumitrescu” Rm. Vâlcea.

De mai bine de șase ani Andrei Stănculescu colaborează cu Catedrala Sf.Iosif, iar din 2018 până în prezent este dirijorul Corului Catedralei Sf.Iosif. Andrei a avut onoarea de a dirija slujba papală, cu ocazia venirii Sanctității Sale Papa Francisc în România, primind decorația Crucea Arhiepiscopală. Alături de Corul Catedralei Sf. Iosif realizează premiera în București a „Oratoriului de Crăciun” de Camille Saint-Saëns, dar și Concertul tematic „Nu vă temeți!” pentru a sărbători împlinirea a 100 de ani de la nașterea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.
De asemenea a urmat recent stagii de perfecționare organizate în Franța de Fundația Royaumont.
Alături de Orchestra Română de Tineret, Andrei Stănculescu a susținut concertul ,,Capodopere ale muzicii clasice”, în program putând fi audiate lucrări ale compozitorilor Beethoven, Brahms, Ceaikovski, Prokofiev, Enescu. Concertul a avut loc în cadrul Festivalului Internațional Enescu și Muzica lumii, desfășurat la Sinaia, în perioada 3-23 august 2021.

Prof. Ciprian Râvnic