You are currently viewing Israelul a donat 40 de concentratoare de oxigen către România și aduce o echipă medicală pentru lupta cu pandemia

Israelul a donat 40 de concentratoare de oxigen către România și aduce o echipă medicală pentru lupta cu pandemia

  • Post category:DSU

România a primit din partea statului Israel 40 de concentratoare de oxigen. De asemenea, o echipă medicală va ajunge în ţară pentru a ajuta în combaterea pandemiei.
”Astăzi au sosit primele concentratoare de oxigen donate de Israel statului român, aflat în luptă strânsă cu virusul SARS-CoV-2. Ajutorul oferit de către Israel constă în oferirea a 40 de concentratoare de oxigen şi trimiterea unei echipe de specialişti israelieni în terapie intensivă şi logistică, pentru a veni în ajutorul personalului medical român, care face eforturi considerabile în scopul salvării de vieţi”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Excelenta Sa David Saranga, a precizat că ajutorul va continua şi în perioada următoare:
”România trece printr-o perioadă dificilă. Pacienţii infectaţi cu coronavirus au nevoie de o atenţie medicală deosebită şi aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare. Totodată, la finalul acestei săptămâni va ajunge la Bucureşti şi o echipă de specialişti israelieni în terapie intensivă Covid şi logistică, pregătiţi să meargă oriunde este nevoie în România, pentru a veni în ajutorul personalului medical. Vom continua să sprijinim România, o ţară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede”.