You are currently viewing Ministrul Economiei: Am cerut bani pentru toate plățile Start-Up Nation

Ministrul Economiei: Am cerut bani pentru toate plățile Start-Up Nation

  • Post category:Economic

Ministerul Economiei a cerut Ministerului Finanțelor bani pentru toate plățile prin programul Start-Up Nation 2018 și pentru ajutoarele de stat COVID-19, destinate în principal firmelor mici și mijlocii (IMM), prin proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021, a declarat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.
„Am cerut bani pentru toate plățile pentru Start-Up Nation și pentru toate schemele pe care le avem. Sunt discuții chiar în week-end-ul acesta la Ministerul Finanțelor. Dacă avem – și sunt convins că o să avem – credit bugetar, sunt prioritare, pentru că statul român are niște contracte cu oamenii aceia, au luat credite, și-au făcut niște planuri. Oricare ar fi opinia mea despre Start-up Nation, nu mai contează, statul român este într-o relație contractuală și trebuie să-și onoreze cât mai bine obligațiile.

În secunda asta depinde mai mult de Ministerul Finanțelor, pentru că el trebuie să facă alocările bugetare. Noi am cerut bani pentru absolut toate schemele de ajutoare de stat pe care le avem. Eu nu am ANAF în subordine ca sp pot să fac eu bugetul. Ce trebuie să facem este să avem bani pentru toate obligațiile statului român, să și le îndeplinească, inclusiv acestea” – a spus ministrul.
In programul Start-Up Nation 2018 sunt acum la plată circa 4300 de firme, care au efectuat investițiile asumate și au depus deconturi totale de 857 de milioane de lei.