You are currently viewing 10 REMEDII NATURALE PENTRU MAHMUREALĂ

10 REMEDII NATURALE PENTRU MAHMUREALĂ

După acestă mini-vacanță cumulata cu sarbatoarea Paștelui, este posibil ca unii dintre noi să fi făcut exces în consumul de alcool. Ulterior consumului și intoxicației cu alcool, apare mahmureala.
Mahmureala presupune o stare de rău, de greață, dureri de cap, lipsă de energie și iritabilitate crescută.
Principala cauză este deshidratarea, astfel că organismul începe să consume apa din țesuturi, alcoolul afectând ficatul, rinichii și sistemul digestiv.
De cele mai multe ori, mahmureala dispare de la sine în decurs de o zi, dar există câteva remedii pentru a trece mai repede de această stare deloc plăcută.
Vă prezentăm mai jos 10 remedii naturale pentru combaterea mahmurelii:

1. Apa – pentru ca deshidratarea este o problema majora dupa consumul excesiv de alcool, apa va diminua treptat senzatia de rau si va ajuta organismul sa isi revina mai repede.

2. Cafea – cofeina va micsora diametrul vaselor de sange cerebrale dilatate, dar nu trebuie sa exagerezi pentru ca altfel te vei deshidrata si mai tare.

3. Kiwi – taie greata.

4. Ceai de ghimbir cu menta – alunga greata si ajuta la problemele cu stomacul.

5. Oua crude – desi mai putin placute, reprezinta unul dintre remediile clasice de inlaturare a mahmurelii.

6. Zeama de varza – ajuta la eliminarea toxinelor si stimuleaza circulatia sangelui.

7. Ceai de rozmarin – reduce durerea de cap si ajuta la metabolizarea alcoolului.

8. Banane – ajuta organismul sa isi refaca rezervele de potasiu si magneziu.

9. Apa fiarta cu miere si lamaie – lamaia taie greata, iar mierea contine fructoza, care ajuta la metabolizarea alcoolului.

10. Coaja de salcie – contine o forma naturala de salicilat, ingredientul activ al aspirinei, foarte eficient in atenuarea durerilor de cap. Se pun doua lingurite de coaja de salcie in 200 de mililitri de apa si totul se fierbe circa 10 minute.