You are currently viewing DE LA CITITORI: ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ ȘI VOTAREA!

DE LA CITITORI: ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ ȘI VOTAREA!

Disclaimer : CELE DOUA AU IN COMUN AVERTSIMENTUL CA EXISTA DECIZII CARE PE TERMEN LUNG POT PRODUCE PAGUBE INSEMNATE!

Din nefericire, nici unul dintre subiecte nu prezinta interes real si imediat pentru marea majoritate dintre noi!

TOTAL GRESIT!

Portalul web SIENCE ALERT a publicat miercuri 24 septembrie, un articol conform caruia oamenii de stiinta au facut avertizari, pentru a cata oara, asupra efectelor incalzirii globale, in speta fiind CRESTEREA CU UN SINGUR GRAD a temperaturii terestre si efectele acesteia.

Acest lucru ar duce la ridicarea nivelului numai a Oceanului Antartic cu 2,5metri.
O crestere cu 3 grade Celsius va duce la ridicarea nivelului apei continentului inghetat cu 6,5metri!!!
Aceste cresteri alarmante- care ar putea paraliza orase de coasta ca New York, Tokyo, Hamburg sau Mumbai si ar duce la depopularea lor- ar trebui in mod normal sa aiba loc in sute, chiar mii de ani.        Dar raporturile facute de catre oamenii de stiinta in revista Nature arata ca din cauza gazelor de sera provocate de catre om, acest proces ar putea fi accelerat, vorbind aici de decenii.
Concluzia cea mai alarmanta, in urma aceluiasi studiu, vine privind efectul devastator al dezintegrarii complete a stratului de gheata din Antarctica. Acesta contine destula apa inghetata care la topire ar ridica nivelul oceanelor lumii cu 58 de metri!
Raportat la sfarsitul secolului al 19-lea, temperatura suprafetei Pamantului a crescut deja cu un grad, cu efect asupra valurilor de caldura, secetei sau ciclonilor tropicali prezenti.
Luand ca referinta media din era preindustrială, o temperatură mai mare cu 1-2 grade Celsius ar determina creșterea nivelului mărilor și al oceanelor cu 1,3 metri pentru fiecare grad în plus. 2-6 grade Celsius peste medie vor provoca cresterea cu 2,4 metri. In acest punct dramatic harta lumii ar trebui redesenata iar civilizatia ar disparea!
O crestere cu 6 grade Celsius ar ridica nivelul apelor terrei cu 10 metri ptr fiecare grad in plus. Aceasta ar duce la topirea ireversibila a intregii calote glaciare.
Arderea cărbunilor și a petrolului determină dacă și când sunt trecute pragurile critice de temperatură în Antarctica,co-autorul studiului precizeaza.
Asadar, ca si semnal de alarma tras de catre oamenii de stiinta, cresterea temperaturii medii cu numai 2 grade Celsius „reprezintă o amenințare existențială pentru țări întregi”
Tratatul de la Paris din 2015 impune statelor lumii să limiteze încălzirea globală la cel mult 2 grade Celsius, chiar si la 1.5 grade daca este posibil!
SURSE: https://www.sciencealert.com/ https://www.sciencedaily.com/
Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK)

PS: Mergeti la vot!
Mergeti pe jos ajutand astfel la reducerea emisiilor de carbon din atmosfera!

Miki Vasile