You are currently viewing EDITORIAL: Clasa Politică și Societatea Românească

EDITORIAL: Clasa Politică și Societatea Românească

În mare parte clasa politică este descrisă ca fiind de slabă calitate, fără lideri politici autentici, înecată adeseori în urmărirea scopurilor personale sau de grup, abandonând și trădând interesul public general.
Din păcate, adesea, reprezentanții clasei politice, atât la nivel central cât și local, au generat blocaje, stagnări, nerealizări, în toate planurile instituționale: politic, economic, social, educațional, cultural, frânând bunul mers al lucrurilor și evoluția pozitivă a țării.
De multe ori, pe un fond de incompetență, demagogie ieftină, impostură și cel mai adesea corupție, unii politicieni au generat dispute și intrigi inutile cu efect distructiv asupra societății.
O societate compusă din TU și EU! O societate românească dezbinată, dominată de cinism și aroganță, otrăvită, plină de ură, fără un simț civic pozitiv, de construcție și emancipare națională.
Practic și în ultimă instanță și clasa politică este produsul societății în care trăim.
Până când să mai înghițim atâta umilință, incertitudine și degradare umană? Ne ignorăm, ne disprețuim și ne desconsiderăm unii pe alții! Suntem proprii noștri dușmani!
Până când?

Răzvan Ionescu