You are currently viewing GUVERN: Proiectul SMR de la Doicești este un obiectiv de interes național

GUVERN: Proiectul SMR de la Doicești este un obiectiv de interes național

  • Post category:general

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei americane Fluor Corporation, finanțator și acționar al tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, NuScale. Reactorul modular mic (SMR) care se va dezvolta pe locul fostei termocentrale de la Doicești, este un ”proiect fanion pentru Europa”, a declarat cu acest prilej șeful Guvernului, adăugând că acesta este și un obiectiv de interes național.
„Proiectul SMR de la Doicești este un obiectiv de interes național. Pașii pe care îi realizăm în România, care au la bază bunul parteneriat dintre Nuclearelectrica, NuScale Power și Fluor Co., au și o importanță la nivel global, iar acțiunile întreprinse sunt sprijinite de la cel mai înalt nivel al Statelor Unite ale Americii, inclusiv financiar. Suntem determinați să transformăm România într-un pol al noilor capacități pentru energie verde, care să asigure locuri de muncă înalt calificate.
Ne concentrăm pe întregul lanț de producție pentru a implementa acest proiect fanion pentru Europa, care să ne asigure securtitatea energetică și, chiar, rolul de furnizor în regiune . Îmi doresc ca ritmul să fie păstrat și pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă”, a declarat prim-ministrul României.