You are currently viewing IPJ DÂMBOVIȚA: Peste 200 de amenzi, 11 permise reținute și 5 certificate de înmatriculare retrase în urma unei razii organizate ieri

IPJ DÂMBOVIȚA: Peste 200 de amenzi, 11 permise reținute și 5 certificate de înmatriculare retrase în urma unei razii organizate ieri

La data de 10 septembrie, în intervalul orar 05:00-09:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciul Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o razie, în zona de sud a județului Dâmbovița, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.


Astfel, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier și au aplicat 244 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 72.760 de lei.

Din totalul amenzilor, 31 au fost pentru viteză excesivă, 54 pentru neportul centurii de siguranță, 6 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 24 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști și 14 pentru abaterile comise de pietoni.

De asemenea, alte 5 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România și 4 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare și au reținut 11 permise de conducere, dintre acestea, 2 fiind pentru consumul de băuturi alcoolice, 3 pentru depăsirea cu peste 50 de km/h a limitei de viteză legală și 6 pentru necordarea priorității de trecere pietonilor.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE IPJ DÂMBOVIȚA