You are currently viewing TARGOVISTE: A FOST APROBAT PROIECTUL DE AMENAJARE A LACULUI PRISEACA

TARGOVISTE: A FOST APROBAT PROIECTUL DE AMENAJARE A LACULUI PRISEACA

  • Post category:general

Consiliul Local Municipal Târgoviște anunță aprobarea unui proiect ce prevede amenajarea lacului Priseaca.
Primarului, Cristian Stan, precizează că zona de peste 60.000 de metri pătrați va fi transformată într-o grădină publică, dotată cu alei pietonale, piste de biciclete și mobilier urban.
Astfel, o investiție aparte, care va transforma radical o zonă vastă a Târgoviștei, vizează ”Realizarea unei grădini publice și amenajarea lacului Priseaca”, pe o suprafață de peste 60.000 mp., avându-se în vedere crearea de coridoare verzi-albastre prin reabilitarea, regularizarea, dragarea si amenajarea lacului Priseaca, inclusiv a malurilor acestuia în vederea utilizării durabile de către pietoni sau bicicliști, lucrări de înierbare/plantare de arbori, lucrări care diminuează riscul de inundații sau eroziunea malurilor, precum și activități pentru protecția biodiversității.
Totodată, se vor realiza sisteme durabile de drenaj la scara mică a lacului Priseaca, (pavaje permeabile, acoperișuri si pereți verzi cu soluțiile bazate pe natură), activități de refacere a ecosistemului sub formă de spații verzi sau zone umede (mlaștini).
În același timp, vor fi implementate activități conexe ce vor asigura accesibilizarea investiției (alei pietonale, piste de biciclete, mobilier urban realizat din materiale ecologice, sisteme inteligente de iluminat, microsisteme de irigații), in limita a 10% din suprafața totală a spațiului verde vizat de proiect, conform prevederilor Legii nr.24/2007.
Investiția a fost aprobată în ultima ședință de Consiliu Local iar sursa de finanțare este asigurată în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027!
”, precizează primarul Cristian Stan.
Fotocredit: Târgoviştea în Imagini
© Alexandru Gabriel Tudor