You are currently viewing Vaccinarea profesorilor poate începe de la finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie

Vaccinarea profesorilor poate începe de la finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie

Vaccinarea profesorilor poate începe de la finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. În total, 1,5 milioane persoane care deservesc activități esențiale vor fi vaccinate în etapa a doua (inclusiv profesorii), a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.
Declarații principale:

„Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, profesorii vor fi vaccinați în a doua parte a etapei a II-a. Astfel:

-În prima etapă sunt incluși lucrătorii din domeniul sănătății și social
-În prima fază a etapei a 2-a, este inclusă populația cu grad de risc (persoane în vârstă, persoane cu boli cronice),
Apoi urmează lucrătorii din domenii esențiale – personal-cheie din instituțiile statului, apărare, ordine publică, siguranță națională și -personalul judecătoresc, personalul din sectorul economic vital
-După aceștia, lista continuă cu personalul din unitățile de învățământ și creșe, urmat de personalul poștal, personalul cultelor, angajați media, personalul din salubritate
-În etapa a 3-a este populația generală, iar copiii – la final”, a declarat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2, Valeriu Gheorghiță.