You are currently viewing Florin Cîțu: Mandat limitat la 6 ani pentru directorii din administrația locală și centrală

Florin Cîțu: Mandat limitat la 6 ani pentru directorii din administrația locală și centrală

  • Post category:GUVERN

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va propune luni în cadrul Coaliției de guvernare ca în administrația publică locală și centrală funcțiile de director general, secretar general, secretar general adjunct să fie pe mandat de maxim șase ani, la fiecare trei ani cu reînnoirea mandatului:
„Trebuie să începem să avem o administrație publică responsabilă (…) aș dori să facem și rotație, după două mandate te muți în alt departament”, a adăugat el.
Referitor la pensiile speciale, Cîțu spune că problema se va rezolva trecând toate pensiile pe contributivitate, cu excepția pensiilor militare.
„Legea salarizării a fost adoptată în Parlament, e normal să mergem cu o lege în Parlament care va reaşeza salarizarea, sistemul de sporuri. Sunt 110 miliarde lei cheltuieli de personal în 2020, din acestea, 27 de miliarde o reprezintă sporurile. Aceste cheltuieli de personal s-au dublat în perioada 2016-2020. Eu doar îi întreb pe români dacă au simţit că performanţa celor care primesc o treime sporuri și cărora li s-au dublat salariile s-a dublat în această perioadă. De aceea, eu aduc aminte de reformă și de a lega performanța de venituri.”