You are currently viewing GUVERN: Începând de pe13 august, doar certificatele digitale vor fi recunoscute ca documente de vaccinare la trecerea frontierelor la nivelul țărilor UE

GUVERN: Începând de pe13 august, doar certificatele digitale vor fi recunoscute ca documente de vaccinare la trecerea frontierelor la nivelul țărilor UE

  • Post category:GUVERN

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, anunță Guvernul.
Certificatele digitale sunt documnte care conțin un cod QR și care pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.
„Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României”, se arată in comunicatul Guvernului.
Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.
Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.