GUVERN: Nu va exista un lockdown general

GUVERN: Nu va exista un lockdown general

  • Post category:GUVERN

Primul-ministru,Florin Cîțu spune că în România nu va exista un lockdown general, răspunzând astfel după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan afirma că “două săptămâni de carantină națională ar face minuni”.
El a susținut că se merge spre relaxarea unor restricții, cu condiția ca oamenii să se vaccineze.
“Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea vă dădea un exemplu teoretic.
Anul trecut, toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens.
Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown generalizat în România, nu va exista o carantinare. Mergem în direcţia unei relaxări, dar cu acestă condiţie, aceea de a ne vaccina cu toţii.
1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu.
Referindu-se la termenul de 1 iunie pe care îl anunța în urmă cu câteva zile pentru “revenirea României la normalitate”, Cîțu a spus că astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial decizia pentru constituirea unui comitet interministerial în acest sens.
“Așa cum am anunțat, ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate, iar la finalul lunii iunie, așa cum arată calendarul privind livrarea dozelor de vaccin, să avem 10 milioane de persoane vaccinate. Și putem să vorbim în aceste două etape despre deschiderea economiei. Să ne pregătim și să ne asigurăm că avem cele mai bune măsuri”, a susținut Cîțu.