You are currently viewing GUVERN: Rectificare bugetară până la sfârșitul anului

GUVERN: Rectificare bugetară până la sfârșitul anului

  • Post category:GUVERN

Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va închide anul acesta cu o rectificare bugetară. El a mai anunţat că vor fi aprobaţi indicatorii pentru proiectul de buget pe anul viitor, la următoarea şedinţă a de guvern.
„O să se facă rectificare înainte de a veni cu bugetul. Vom închide anul cu o rectificare. Unde este apocalipsa? Eu mi-aş fi dorit foarte mult să fiu Harry Potter şi să am bagheta şi să modific totul într-o noapte. Tot ce am făcut în patru luni de zile am făcut ce este mai bine pentru România.
Eu pot spune foarte clar că anul acesta România va avea, conform legii, buget până la sfârșitul anului. Și vom avea un deficit și vom avea un deficit gestionabil și negociat cu Uniunea Europeană. Se vor face eforturile și pentru anul viitor. De aceea și Comisia a venit cu eforturile fiscale. Nu poți să rămâi cu excepții, dar să vrei educație ca afară, sănătate ca afară.
Nu neapărat va fi o rectificare negativă. Am gestionat cheltuielile. Nu se mai putea haosul care era. Măsurile trebuiau luate la prima avertizare a Comisiei, din martie”, a explicat Marcel Ciolacu, joi, la Europa FM, întrebat de ce nu a fost făcută o rectificare bugetară şi a preferat să aloce bani ministerelor din Fondul de rezervă al Guvernului.”, subliniază premeierul Marcel Ciolacu.