You are currently viewing GUVERN: Se va permite, de la 1 august, organizarea de concerte și festivaluri care să poată dura 2 zile

GUVERN: Se va permite, de la 1 august, organizarea de concerte și festivaluri care să poată dura 2 zile

  • Post category:GUVERN

Guvernul vrea să relaxeze restricțiile, de la 1 august, astfel încât concertele și festivalurile să poată fi organizate pe o durată de 2 zile.
În prezent, astfel de festivaluri și concerte nu pot dura mai mult de 1 zi, potrivit ultimelor măsuri de relaxare adoptate de Guvern.
„Începând cu data de 01.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu participarea publicului fără limită de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară și cu condiția ca evenimentul să nu aibă o durată mai mare de 1 zi.”.
Premierul Florin Cîțu a anunțat de mai multe ori că, deși au fost ridicate o parte dintre restricții și urmează o nouă etapă de relaxare de la 1 iunie, marile festivaluri, precum Untold și Neversea, vor putea fi organizate, cel mai probabil, după 1 august.