You are currently viewing În bugetul de stat pe anul 2021 vor fi prevăzuți bani pentru bursele elevilor

În bugetul de stat pe anul 2021 vor fi prevăzuți bani pentru bursele elevilor

  • Post category:GUVERN

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că 530 de milioane de lei destinaţi burselor elevilor vor fi cuprinşi în bugetul de stat pe acest an.
,,Am avut această solicitare de cuprindere a burselor elevilor. Este public ce am cerut de mai mult timp, într-un cuantum de 530 de milioane de lei. Asta înseamnă un cuantum dublu faţă de cele 270 milioane de lei cât au fost bursele elevilor în întreaga ţară, din care 135 de milioane de lei doar în Bucureşti. Deci, o situaţie foarte gravă. Cei 270 de milioane de lei au provenit exclusiv din bugetele autorităţilor locale. De data aceasta, răspunsul este da. Sunt absolut convins că cel puţin 530 de milioane de lei destinaţi din bugetul de stat burselor elevilor prin autorităţile locale vor fi cuprinşi în buget“, a explicat Cîmpeanu.

În ceea ce priveşte recuperarea materiei pierdute de elevi pe parcursul perioadei de predare online, ministrul a precizat că este în lucru metodologia de derulare a acestui program.

“Se lucrează la metodologia care trebuie să apară conform ordonanţei de urgenţă în termen de 15 zile de la publicare. Adunând la data de 5 februarie 15 zile, până pe 20 februarie, cel mai târziu, va fi promovată această metodologie prin ordin de ministru. Este un aspect destul de important recuperarea pierderilor suferite pe parcursul perioadei de predare online. Recuperarea, care este prevăzută pentru o durată de patru luni, trebuie să înceapă cât mai rapid posibil. (…) Practic, acest proces pot spune că a început deja, pentru că el începe cu evaluarea pierderilor de către profesori, pentru a estima numărul de ore, pentru ca mai apoi acest număr de ore să fie plătit din acest program naţional“, a afirmat ministrul.