You are currently viewing MINISTERUL DEZVOLTARII: Proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro

MINISTERUL DEZVOLTARII: Proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro

  • Post category:GUVERN

Programul Operațional Regional 2014 – 2020, gestionat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a depășit ținta de absorbție stabilită pentru anul 2021, ca urmare a transmiterii, către Comisia Europeană, a declarațiilor de cheltuieli în valoare de 1,025 miliarde de euro.
„Aceste sume din Fondul European de Dezvoltare Regională sprijină proiecte pentru dezvoltarea localităților.
Cea mai mare provocare a acestui an a fost absorbția acestor fonduri europene și, datorită unor proiecte bune, am reușit să atingem ținta stabilită. Mulțumesc tuturor celor care au depus proiecte viabile. În următorii doi ani, va trebui să avem rezultate similare. Va fi o nouă provocare, având în vedere că ținta de absorbție va fi mai mare decât anul acesta, respectiv de 1,25 miliarde de euro”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
De asemenea, ministrul a adăugat că, până în prezent, valoarea tuturor declarațiilor de cheltuieli transmise către Comisia Europeană este de 3,415 miliarde de euro, gradul de absorbție al Programului Operațional Regional 2014 -2020 ajungând la 49,80%.
„Prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, se finanțează 7.379 de contracte”, a conchis ministrul.
Ministrul a arătat că Autoritatea de Management din cadrul ministerului, dar și Agențiile pentru Dezvoltare Regională și-au îndeplinit misiunea.