You are currently viewing MINISTERUL EDUCATIEI: Tezele vor fi eliminate de anul viitor și se va introduce evaluarea la final de an școlar

MINISTERUL EDUCATIEI: Tezele vor fi eliminate de anul viitor și se va introduce evaluarea la final de an școlar

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat intenția de renunțare la obligativitatea tezelor semestriale, iar mediile, vor fi încheiate la finele anului școlar.
„Având în vedere relevanța tezelor semestriale, având în vedere această structură a anului școlar care se bazează pe cele cinci module de învățare, alternate cu perioade de repaus, intenționăm să renunțăm la obligativitatea acestor teze semestriale. Sunt convins că fiecare profesor știe bine, uneori știe foarte bine, când să-și planifice aceste evaluări pe parcurs, de-a lungul anului școlar”, a declarat ministrul Educației.
În ceea ce privește mediile, ministrul spune că sigur vor fi încheiate la finele anului școlar.
„Sigur vom avea medii la finele anului școlar. Mediile încheiate la final de semestru aș vrea să vă atrag atenția asupra faptului că nu au avut nici relevanță și nici nu au fost folosite, deci se va libertate profesorilor să-și organizeze evaluările pe parcurs în funcție de calendar, de ritmul de predare a materiei”, a precizat Sorin Cîmpeanu.