You are currently viewing MINISTRUL EDUCATIEI: „Școala online este un dezastru!”

MINISTRUL EDUCATIEI: „Școala online este un dezastru!”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online este un „dezastru” din perspectivă educațională.
„Este adevărat că avem o consolidare accelerată a competențelor digitale atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice. Este un câștig al acestei perioade. Dar educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, acolo unde există echipamente și acolo unde există savoir-faire, unde există acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură. Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru.
Nu a ieșit povestea cu școala online și trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem și alte pierderi – tulburări socio-comportamentale, emoționale, multiplicarea unor situaţii de violenţă, de bullying în şcoli. Există foarte multe consecințe, nu numai educaționale, în lipsa socializări,” a afirmat Cîmpeanu.
Ministrul Educației a declarat recent că dorește ca școala să înceapă cu prezență fizică pentru toți elevii pe 13 septembrie.