You are currently viewing BATALIONUL 114 TANCURI „PETRU CERCEL”: „TANCURI…ÎNAINTE!”

BATALIONUL 114 TANCURI „PETRU CERCEL”: „TANCURI…ÎNAINTE!”

  • Post category:MApN

În perioada 7-11 noiembrie 2022, Cavalerii de Oțel ai Cetății Târgoviștei, Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel”, au executat ședințele de tragere specifice cu armamentul individual și aruncătorul de grenade reactive AG-7 și ședințele de pregatire pentru obținerea brevetului de mecanic conductor de către tinerii ofițeri de tancuri, promoția 2022 , ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” .

Comandantul Batalionului 114 Tancuri, Lt.Col. Stoica Silviu

 

Prin amabilitatea comandantului unității,  Lt.col. Stoica Silviu, cotidianul nostru, Chindia Media, a participat în ziua de 09 noiembrie la activitățile desfășurate de Cavalerii de Oțel ai Cetății Târgoviștei.

În tancodromul unității, tinerii ofițeri, alături de instructori, au continuat cursurile de brevetare mecanic conductor tanc, împreună cu  militarii batalionului ce se pregăteau pentru a doua specialitate.

Un bun exemplu pentru tinerii sublocotenenți ai promoției 2022 l-a constituit sublocotenentul Neaga Daniel,  instructor asociat, el însuși absolvent al  Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”- Arma Tancuri cu doar un an înainte,  ce i-a îndrumat și le-a împărtășit din experiența proprie, arătându-le că munca asiduă, perseverența și dăruirea sunt răsplătite.


În timpul interviurilor am văzut în ochii tinerilor ofițeri scânteia ambiției, determinării și mândria lucrului bine făcut, chiar dacă praful gros ridicat de șenile le acoperea chipurile într-un strat gros brăzdat de șiroaie de sudoare rezultată din conducerea  coloșilor de 40 de tone.

Cu astfel de tineri ofițeri, moștenirea militară de peste 100 de ani, a Cavalerilor de Oțel ai Cetății Târgoviștei, va dăinui și va fi  transmisă mai departe viitorilor membrii ai marii familii numită Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel” Târgoviște.

Foto/Video: Drăgan Nicu și Petre Cristin

Redactor Șef -Petre Cristin