You are currently viewing MINISTERUL MEDIULUI: Programul Rabla fără să cumperi altă maşină

MINISTERUL MEDIULUI: Programul Rabla fără să cumperi altă maşină

  • Post category:MEDIU

O nouă sesiune a programelor „Rabla” şi „Rabla Plus” va debuta pe data de 13 mai, acestea urmând să se adreseze, în premieră, şi instituţiilor publice şi unităţilor administrativ-teritoriale.
„Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune ‘Rabla’. Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice.
Am alocat pentru Programul ‘Rabla’ – persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei.” a anunţat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu.
Cei care îşi casează maşinile mai vechi de 15 ani pot primi primă de cel puţin 3.000 de lei, fără a fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou.
„Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale.
Un program „Rabla” local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi.
Ministerul Dezvoltării va finanţata peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR”, spune ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.