You are currently viewing PARLAMENT: Sălile de jocuri de noroc din localitățile care au sub 15.000 de locuitori vor fi închise

PARLAMENT: Sălile de jocuri de noroc din localitățile care au sub 15.000 de locuitori vor fi închise

  • Post category:Parlament

Camera Deputaților a adoptat o lege care prevede că sălile de jocuri de noroc din localitățile care au sub 15.000 de locuitori vor fi închise.
243 de parlamentari au votat pentru, patru s-au abținut și doi nu au votat.
Potrivit premierului Ciolacu, această inițiativă are ca obiectiv protejarea populației, în special a tinerilor, de tentația jocurilor de noroc, subliniind că „păcănelele” au un impact negativ asupra societății, deoarece pot duce la creșterea dependenței de jocuri de noroc și pot afecta situația financiară a familiilor.
„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România. Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor.
Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!”, a transmis premierul de Marcel Ciolacu .
Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a afirmat că este o primă victorie împotriva industriei jocurilor de noroc și a dat asigurări că vor fi avansate și alte proiecte de lege pe această temă.