You are currently viewing PARLAMENT: TVA de 5% pentru livrarea de lemne de foc pentru persoanele fizice

PARLAMENT: TVA de 5% pentru livrarea de lemne de foc pentru persoanele fizice

  • Post category:Parlament

Plenul Camerei Deputaților a adoptat două proiecte de lege pentru completarea Codului fiscal, potrivit cărora pentru livrarea lemnelor de foc se va aplica TVA de 5%.
Unul dintre proiecte prevede o cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.
Celălalt proiect menţionează că TVA de 5% se aplică, de asemenea, asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00.
Numărul locuințelor care utilizează lemn de foc pentru încălzire este de peste 2,733 de milioane, ceea ce reprezintă 85% din totalul locuinţelor din mediul rural, unde locuitorii sunt cu preponderenţă pensionari şi persoane cu venituri mici.
„Românii vor trece iarna cu bine! Nu lăsăm pe nimeni în urmă! De la 1 decembrie 2021 se va aplica o cotă redusă de TVA de 5% și pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice și juridice sau alte entități indiferent de forma juridică a acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri.
Am votat pentru adoptarea acestor două proiecte de lege prin care s-au făcut modificări la Codul fiscal”, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu