You are currently viewing ISU DAMBOVITA: ACŢIUNI DE INTERVENŢIE ÎN PERIOADA 05-12 FEBRUARIE 2024

ISU DAMBOVITA: ACŢIUNI DE INTERVENŢIE ÎN PERIOADA 05-12 FEBRUARIE 2024

  • Post category:Pompierii

In perioada 05 – 12 februarie 2024, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 218 evenimente, 54 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), 13 accidente rutiere, 31 alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, asistență persoane, salvări animale, asigurare zonă etc.) și 120 de cazuri medicale.

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al județului Dâmbovița au desfășurat în perioada 05 – 12 februarie 2024 o serie de acțiuni de control și verificare în scopul depistării și înlăturării potențialelor cauze de incendiu. Acțiunile de control au avut ca scop identificarea oricăror nereguli legate de măsurile de securitate la incendiu.
Ca urmare a verificărilor executate la 6 obiective unde se desfășoară evenimente cu public numeros și la care se pot înregistra aglomerări de persoane precum pensiuni, hoteluri, baruri, au fost identificate 16 deficiențe și au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, astfel:
• 12 avertismente;
• 4 amenzi în cuantum total de 6 500 lei.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat pentru stingerea a 44 incendii de vegetație uscată care au afectat peste 60 de hectare de teren.
Pentru gestionarea situațiilor de urgență au fost utilizate 45 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Vă reamintim, arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ! Nerespectarea prevederilor legale privind INTERZICEREA arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

ISU „Basarab I” Dâmbovița ISU „Basarab I” Dâmbovița