You are currently viewing ISU DAMBOVITA: Misiunile pompierilor în perioada 2 – 8 ianuarie 2023

ISU DAMBOVITA: Misiunile pompierilor în perioada 2 – 8 ianuarie 2023

  • Post category:Pompierii

În perioada 2 – 8 ianuarie 2023, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 334 evenimente: 15 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), 16 acțiuni la accidente rutiere, 15 acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 22 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.) și 266 cazuri medicale.
Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în toată această perioadă, peste 130 de pompieri au fost la datorie, zilnic, pregătiți să acționeze pentru protecția și siguranța persoanelor prin asigurarea intervenției operative.
Inspectorii de prevenire au executat 6 acțiuni de control și verificare la unități de cult pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale.
Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 35 misiuni de recunoaștere și informare preventivă în localități din raioanele de intervenție și 26 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.
Instalațiile electrice utilizate cu defecțiuni, utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și coșurile de fum necurățate au reprezentat principalele cauze ale incendiilor produse în această perioadă. Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii care vă pot pune viața în pericol, vă recomandăm:
– să manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a echipamentelor folosite pentru încălzirea locuinței;
– NU folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme etc.) cu defecțiuni sau improvizații;
– Utilizați focul deschis numai în condiții și la distanțe de siguranță care să nu permită propagarea focului la construcții sau alte vecinătăți;
– verificați și curățați periodic coșurile pentru evacuarea fumului pentru că funinginea depusă pe interiorul acestora se aprinde și poate incendia întreaga locuință.
Puteți intra pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” pentru consultarea ghidurilor privind modul de comportare în situații de urgență, accesând următorul link: https://fiipregatit.ro
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU DAMBOVITA