You are currently viewing MINISTERUL SANATATII:  A treia doza de vaccin va fi administrată și în România

MINISTERUL SANATATII: A treia doza de vaccin va fi administrată și în România

  • Post category:Sanatate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că este în discuție această măsură, pentru persoanele vulnerabile, bolnavii cronici și persoanele vârstnice.
„Ministerul Sănătății a semnat acorduri cu Uniunea Europeană pentru furnizarea de vaccinuri și în anul 2022 și în 2023, dar așteptăm aprobarea Asociației Europene a Medicamentului și părerea specialiștilor din țară și din străinătate înainte de a institui această a treia doză.
Da, ea este în discuție, și se referă mai ales la a treia doză de vaccin pentru persoanele vulnerabile, bolnavii cronici și persoanele vârstnice, dar momentul în care ea va fi implementată urmează să vedem care va fi”, a afirmat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Decizia a fost luată de mai multe țări europene, între care Franța, Germania și Ungaria, doza a treia urmând că fie administrată persoanelor din grupele de risc.
Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat joi a treia doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer și Moderna pentru persoanele care suferă de boli autoimune. Pentru restul persoanelor aflate în afara acestui grup și care au fost vaccinate cu schema completă, FDA a precizat că „sunt protejate adecvat și nu au nevoie în acest moment de o doză suplimentară de vaccin anti-COVID-19”.