You are currently viewing SANATATE: Agenția Europeană a Medicamentului recomandă persoanelor peste 60 de ani vaccinarea cu doza 4

SANATATE: Agenția Europeană a Medicamentului recomandă persoanelor peste 60 de ani vaccinarea cu doza 4

  • Post category:Sanatate

Agenția Europeană a Medicamentului recomandă, luni, vaccinarea cu al doilea ”booster” anticovid a tuturor persoanelor în vârstă de peste 60 de ani.
”Îndemn statele membre să ofere imediat a doua doză «booster» tuturor persoanelor în vârstă de peste 60 de ani şi persoanelor vulnerabile şi îndemn toate persoanele eligibile să se prezinte la vaccinare”, a spus comisarul european însărcinat cu Sănătatea Stella Kyriakides.
Uniunea Europeană se confruntă cu o creştere a cazurilor de covid-19, dar şi cu o tendinţă de creştere a numărului spitalizărilor sau internărilor la urgenţă în mai multe ţări, în principal din cauza subvariantei BA.5 a omicron.
”Acest lucru semnalează începutul unui nou val extins de covid-19 în Uniunea Europeană”, avertizează directoarea ECDC, Andrea Ammon.
Numărul noilor îmbolnăviri zilnice a depăşit vineri 675.000 şi a ajuns la nivelul de la începutul lui aprilie, după un val puternic în iarnă.
Potrivit ultimelor date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru zona OMS Europa, din care fac parte 50 de ţări, numărul cazurlor de ovid-19 se află în creştere puternică de la sfârşitul lui mai.