You are currently viewing MINISTERUL MUNCII: Românii cu venituri mici vor primi vouchere în valoare de 50 de euro, de la 1 iunie

MINISTERUL MUNCII: Românii cu venituri mici vor primi vouchere în valoare de 50 de euro, de la 1 iunie

  • Post category:Social

Ministrul Muncii a declarat că românii cu venituri mici vor primi vouchere de 50 de euro pentru alimente, în luna iunie.
Aceste tichete sociale pentru persoanele cu venituri mici vor fi primite prin poștă, o dată la două luni, începând din luna iunie până la sfârșitul anului.
”Cei care au pensia pe card primesc cuponul acasă prin Poşta Română şi vor primi şi tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilităţi, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC şi evident, tot prin Poşta Română pentru ceilalţi. Elevii exact cum primesc bursa socială vor primi şi tichetele”, a afirmat Marius Budăi.
Distribuirea voucherelor sociale în valoare de 50 de euro, destinate persoanelor care fac parte din categoriile vulnerabile, se va face prin Poşta Română începând cu luna iunie.
Cei care primesc voucherele în valoare de 50 de euro, de la stat, pot cumpăra cu aceste tichete alimente de bază precum: pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui şi ouă.
Procedura de distribuire va fi similară cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. Se vor putea achiziţiona 6 alimente de bază pe aceste vochere. În primele discuţii avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă. Acestea sunt în prima discuţie, pe primul pachet. Până luni ne-am propus să mai discutăm o dată cu ministrul agriculturii”, a declarat Marius Budăi.