You are currently viewing DOUĂ COMPETIȚII DE CICLISM AU FOST GĂZDUITE DE ORAȘUL STAȚIUNE PUCIOASA ÎN ACEST WEEKEND

DOUĂ COMPETIȚII DE CICLISM AU FOST GĂZDUITE DE ORAȘUL STAȚIUNE PUCIOASA ÎN ACEST WEEKEND

În acest sfârșit de săptămână, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Pucioasa a reușit să ofere un regal de ciclism, prin găzduirea celor două concursuri, devenite deja tradiționale, primul de mountain bike, al doilea de șosea.
Printr-un efort comun al organizatorilor, autorităților locale, forțelor de ordine și voluntarilor s-a reușit organizarea a două competiții sportive de înaltă ținută cu respectarea condițiilor speciale impuse de pandemia de coronavirus, pandemie care de luni bune împiedică evenimente culturale și sportive la nivelul întregii țări.
Ambele compețiții au avut linia de START-FINISH în fața Parcului Central din Pucioasa, accesul în zonă fiind condiționat de prezentarea unei brățări obținută în urma trecerii prin punctele de control epidemiologic deservite de voluntari Crucea Roșie.
Sâmbătă 17.10.202 a avut loc Bikexpert Alpine Challenge, concurs de mountain bike maraton, ajuns la a VII-a ediție, care a găzduit, de această data și ultima etapă a Cupei Naționale de XCM din acest an.

Concurenții s-au confruntat cu un traseu suprasaturat de apă, extrem de noroios, înmuiat de ploaia abundentă din noaptea și dimineața anterioare startului. În condiții normale competiția ar fi fost amanată dar, în acest an, cei aproape 300 de concurenți au abordat cu entuziasm și curaj traseele propuse de organizatori.
Debutând pe dealurile blânde din nordul Pucioasei și cățărându-se pană pe cărările muntoase ale masivului Leaota, cele trei trasee au pus la grea incercare participanții și bicicletele. Au fost înregistrate multe abandonuri dar majoritatea concurenților au trecut cu bine linia de FINISH.
O competiție organizată perfect, așa cum ne-au obișnuit cei de la Bikexpert, cu un traseu de concurs care ar fi fost perfect în absența ploii torențiale, de-a lungul căruia concurenții au beneficiat de asistență din partea organizatorilor și a voluntarilor plasați în punctele cheie, gata în orice moment să ofere indicații, ajutor sau o binevenită sticlă cu apă.
Condițiile dificile, noroiul lipicios care a incărcat roțile i-au făcut pe participanți să pedaleze cu mare atenție, un mare plus al evenimentului fiind lipsa accidentărilor.
La propriu și la figurat, sufletul competiției a fost, ca în fiecare an, neobositul Cătălin Sprinceană, cel care cu multă dăruire și determinare, an de an adăugând un plus de valoare acestui proiect, a pus Pucioasa pe harta ciclismului din România.
De trei ani, un alt împătimit al acestui frumos sport, Alexandru Ciocan, a adus la Pucioasa competiția THE WALL Road Grand Tour Pucioasa. Concursul de șosea, cu START-FINISH în Pucioasa și traseu de 66 km, respectiv 116 km pentru cei mai bine antrenați, se desfășoară prin localități risipite pe dealuri pitorești, la granița județelor Dâmbovița și Prahova, avand ca punct de maximă dificultate o cățărare destul de anevoioasă pe dealul Sultanul, „Zidul” cum este cunoscut printre cicliști.
Duminică, 18.10.202, luând locul celor de la mountain bike, cicliștii rutieri au „invadat” Pucioasa gata pentru lupta cu Sultanu. Beneficiind de suportul extrem de bine organizat al Direcțiilor de Poliție Rutieră din cele două județe, conjugat cu efortul reprezentanților Jandarmeriei și al Poliției Locale, al autorităților locale și al nelipsiților voluntari, concursul s-a desfășurat în condiții excelente, marea majoritate a concurenților ieșind invingători în lupta cu Sultanul.
Două competiții de prim rang, a căror desfășurare a stat sub semnul întrebării până în ultimul moment au reușit să demonstreze că atunci când ne dorim ceva cu adevărat putem să respectăm reguli pe care nici nu ni le-am fi imaginat în urmă cu un an.

Cu speranța că seria acestor evenimente va continua, vă așteptăm oricând,cu drag, prieteni bicicliști, la Pucioasa.

Cristina Bobocea