You are currently viewing SPORT: Regula U 21 – adaptată la fotbalul dâmbovițean

SPORT: Regula U 21 – adaptată la fotbalul dâmbovițean

  • Post category:Sport

În momentul de față, echipele de seniori de Liga a-4-a sunt obligate sa aibă pe tot parcursul meciului un jucător junior U19 pe teren. Dar de ce U19?
Pentru ca există competiție pentru ei, campionatul județean U19!
Multe echipe folosesc aceeași jucători U19 și la juniori și la seniori ( pe fals la juniori), dar ce facem cu cei care termină junioratul? Trecerea de la jucător junior la jucător senior este una din cele mai grele perioade din viața unui sportiv, prea puțini se adeaptează jucând 5-10 minute pe meci.
Din căutările mele am regăsit un exemplu bun la Asociația Județeană de Fotbal Bihor, unde : ‘’- echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 şi un jucător Under 20, formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective.’’
Poate e prea mult doi jucători U21 și un jucător U20, dar putem adapta regula etapizat, în sezonul 2020-2021 – un jucător U21, în sezonul 2021-2022 – un jucător U21 și un jucător U20, iar din 2022 – 2023 sa trecem și noi la doi jucători U21 și un jucător U20.
Sistemul competițional s-a schimbat la Liga a-4-a, sau cel putin se va schimba, se va ajunge la 28 de echipe, împărțite în doua grupe a câte 14 echipe.
Haideti sa schimbăm și regula U19 cu o noua regula U21, haideți sa ne gândim la viitor, am trăit mult în trecut, haideți să ne adaptăm vremurilor, haideți să investim în tineri!

DANUT PAPUC