You are currently viewing EDITORIAL: Disoluția statului și a democrației?

EDITORIAL: Disoluția statului și a democrației?

După 30 de ani de când, credem noi, ne-am câștigat libertatea, ne afundăm într-o mocirlă din ce in ce mai adâncă și mai urât mirositoare.
Avem o campanie electorală mai murdară ca niciodată. Candidații și partidele nu se focusează pe programe constructive, proiecte viabile, continuarea unor proiecte bune, chiar dacă sunt începute de adversari.
Totul se bazează pe denigrarea adversarului, pe găsirea defectelor și punctelor slabe. Preocupările majore in această campanie sunt: ce mănâncă unii candidați, ce fumează, cu cine fac sex și cum, ce orientare sexuală au, și multe alte aspecte de cancan, care fac bâlciul cât mai atractiv.
Liderii cei mai importanți in stat, incepând cu președintele, încurajează limbajul licențios la adresa adversarilor politici, limbaj considerat “opinie politică”, dar sunt foarte ofensați când li-se raspunde cu aceeași monedă.
După 30 de ani de democrație și “stat de drept consolidat” cum le place unor politicieni să spună, bătrânii primesc amenzi maxime pentru completarea gresită a unei declarații, jandarmii interzic unei femei purtarea drapelului național la mașină, in timp ce șefii poliției se prezintă la raport la șefii interlopilor, in acest fel întărindu-le “autoritatea” in “branșă”.
În această situație stau și mă întreb, încotro ne îndreptăm, este aceasta calea cea bună, asta ne-am dorit în ‘89, aceasta este țara pe care dorim să o lăsam moștenire copiilor și nepoților noștri?

Col.(r) Paul Gheorghe Necula