You are currently viewing COLEGIUL NAȚIONAL AL ASISTENȚILOR SOCIALI – Cadrul legislativ în asistența socială și importanța serviciilor publice de asistență socială

COLEGIUL NAȚIONAL AL ASISTENȚILOR SOCIALI – Cadrul legislativ în asistența socială și importanța serviciilor publice de asistență socială

  • Post category:Actual

COMUNICAT DE PRESĂ
În data de 11 aprilie 2024, la Târgoviște, a fost organizat atelierul Cadrul legislativ în asistența socială și importanța serviciilor publice de asistență socială.
La această întâlnire au participat asistenți sociali care lucrează în diverse servicii ale DGASPC, în spitale, primării, centre private și publice pentru vârstnici, penitenciar, probațiune, organizații non-guvernamentale, dar și asistenți sociali care își caută un loc de muncă în domeniu.
A fost o dezbatere intensă, în care s-a discutat despre modificările aduse în legislația în asistență socială în ultimele luni, despre importanța dezvoltării serviciilor sociale în mediul rural și despre importanța profesionalizării angajaților din primării care nu au studii de specialitate în asistență socială.

O temă importantă de discuție a reprezentat-o oportunitatea de finanțare a serviciilor sociale de la nivel local folosind fondurile nerambursabile disponibile: PNRR, Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, Programele de Interes Național lansate de Ministerul Muncii.
Atelierul a fost organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali prin Structura Teritorială Dâmbovița, ca parte a activităților din cadrul proiectului Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii finanțat de UNICEF România.
Dezbaterile au fost moderate Irina Petrovici, asistent social cu drept de liberă practică, expert județean în cadrul acestui proiect.
Activitățile din cadrul proiectului se vor derula în județul Dâmbovița până în luna iulie 2024, perioadă în care va fi realizată diagnoza socială a 30 de UAT-uri din mediul rural.
Detalii despre proiect:
Irina Petrovici, expert județean
Tel: 0724.395.161
E-mail: contact@irinapetrovici.ro