You are currently viewing Camera de comerț Dâmbovița sprijină proiectul de dezvoltare al Stațiunii Balneoclimaterică Pucioasa

Camera de comerț Dâmbovița sprijină proiectul de dezvoltare al Stațiunii Balneoclimaterică Pucioasa

Ieri a fost în vizită la Camera de Comerț Dâmbovița un vechi prieten, dl Constantin Ana , Primarul Stațiunii Balneoclimaterice Pucioasa.
Îmi place mult să spun mai întâi „Stațiunea Balneoclimaterică” sau chiar „Stațiunea de Interes Național Balneoclimaterică” și apoi Pucioasa pentru că totuși, la aproape 200 de ani de la înființare, Stațiunea are încă mare nevoie de o creștere de notorietate din punct de vedere turistic în special pe plan extern.

Din păcate, Târgul de Turism din această toamnă probabil că nu se va mai putea organiza însă timpul nu așteaptă și de aceea căutăm soluții pentru atragerea investitorilor în zona de turism-balneo, turism de sănătate. Pucioasa este în Master Planul de Turism al Guvernului cu un proiect de peste 75 mil lei prin care se construiește un hotel cu cca 100 de camere și bază de tratament. Ar fi prima investiție greenfield după Revoluție și chiar dacă nu este una privată ci publică, aceasta este binevenită. În plus, creșterea atractivității ca destinație turistică prin investițiile în zone de agrement, infrastructură turistică, amenajare parc central, toate prin finanțare pe POR sunt absolut necesare dacă vrem să avem în viitor hoteluri de 4 și 5 stele. I-am spus dlui Primar că într-o Stațiune Balneoclimaterică de nivel european trebuie să fie cel puțin un hotel de 5 stele. După aceea, limba germană sau italiană ori franceza poate fi o „a doua” limbă vorbită pe străzi de turiștii veniți în căutare de #sănătate.

Valentin Calcan – Președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița