You are currently viewing CAMERA DE COMERT DAMBOVITA: Atracțiile turistice din județul Dâmbovița vor fi prezentate la Târgul de Turism al României II 2022

CAMERA DE COMERT DAMBOVITA: Atracțiile turistice din județul Dâmbovița vor fi prezentate la Târgul de Turism al României II 2022

Camera de Comerț Dâmbovița anunță că atracțiile turistice din județul Dâmbovița vor fi prezentate la Târgul de Turism al României II 2022. Evenimentul va avea loc la Romexpo București, în perioada 10-13 noiembrie.

La Târgul de Turism 2022, vor expune cele mai importante firme de profil, agenții de turism, hoteluri, pensiuni, agenții de asigurări și bănci, organizații patronale, organizatori de congrese și turism de afaceri, organizații de promovare a turismului din străinătate, organizații și instituții de promovare a regiunilor turistice din România și prestatori de servicii de cazare și agrement.
„Județul Dâmbovița dispune de o diversitate foarte mare de atracții turistice, pornind de la o zonă montană de excepție, până la patrimoniu istoric-cultural de importanță națională și o stațiune balneară de tradiție. De la nord la sud, de la est la vest, județul Dâmbovița este purtător de podoabe rare: orice pasionat al muntelui este îndrăgostit de Bucegi, de zona Padina-Peștera, unde frumusețile naturale sunt la tot pasul, avem stațiunea balneoclimaterica Pucioasa, avem Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, care reprezintă o valoare arhitecturală națională, bisericile de lemn de la Cobia, unde simplitatea și spiritualitatea și-au găsit cea mai fericită expresie. Nu mai vorbim de Curtea Domnească de la Târgoviște, unde au rezidat 33 de voievozi, printre care și Vlad Țepeș – Dracula – unul din brandurile noastre cele mai puternice.
Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească“ Târgovişte reprezintă una dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din judeţul Dâmboviţa, unde prin diversitatea activităţilor şi funcţiilor sale specifice, această instituţie muzeală constituie un reper esenţial în ceea ce priveşte realizarea actului cultural în spaţiul teritorial-administrativ dâmboviţean, din ce în ce mai dinamic, în care oferta de produse culturale şi de divertisment, pentru toate categoriile de public, este intr-o continua diversificare.
La cei peste 75 de ani de existenţă, Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească“ Târgovişte vine în întâmpinarea publicului cu oferte cultural-educative, proiecte şi programe din ce în ce mai diversificate şi mai apropiate de nevoile şi dorinţele vizitatorilor, deschizându-le gustul pentru istoria locurilor şi, mai ales, pentru curiozitatea şi ineditul informaţiilor furnizate.”, scrie pe pagina de Facebook a Târgului de Turism 2022.