You are currently viewing CAMERA DE COMERT DÂMBOVIȚA: Cursuri pentru accesarea programului „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

CAMERA DE COMERT DÂMBOVIȚA: Cursuri pentru accesarea programului „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează cursuri necesare pentru accesarea programului: „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru intervenția DR-30 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, finanțată prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027).

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița vine în sprijinul tinerilor prin organizarea unor serii de cursuri necesare pentru instalarea tinerilor fermieri, potrivit Ghidului Solicitantului DR 30.

Pentru eligibilitatea solicitantului, la momentul depunerii cererii de finanțare este obligatoriu să prezinte diploma sau documentul justificativ a ultimei forme de învățământ absolvite (minimum 8 clase).

– CURS APICULTOR: 360 de ore /120 ore de teorie și 240 de ore practică, PREȚ CURS 800 DE RON

-CURS POMICULTOR : 360 de ore /120 ore de teorie și 240 de ore practică, PREȚ CURS 800 DE RON

-CURS OPERATOR ÎN FERME ECOLOGICE MIXTE: 80 de ore /40 ore de teorie și 40 de ore practică, PREȚ CURS 800 DE RON

-CURS CALIFICAT ÎN CULTURI DE CÂMP ȘI LEGUMICULTURĂ: 360 de ore /120 ore de teorie și 240 de ore practică, PREȚ CURS 800 DE RON.

Sprijinul acordat va contribui la întinerirea și reînnoirea generațiilor de fermieri, dar și la promovarea aspectelor privind protecția mediului, agricultura ecologică precum și la consolidarea structurii socio-economice a spațiului rural românesc.

Tinerii reprezintă o resursă umană valoroasă, care pot contribui la dezvoltarea durabilă a României, iar agricultura să reprezintă o sursă importantă de creștere economică.

Pentru înscrieri: alina.briceag@cciadb.ro

www.cciadb.ro/categorie/cursuri-de-formare-si-perfectionare-profesionala/

Vă așteptăm la curs!