You are currently viewing EDITORIAL LITERAR: ” GÂNDURILE UNEI FEMEI “- LIDIA ANE-MARIE ALEXANDRESCU

EDITORIAL LITERAR: ” GÂNDURILE UNEI FEMEI “- LIDIA ANE-MARIE ALEXANDRESCU

  • Post category:Editorial

 

Ți s-a întâmplat vreodată să-ți fie un dor nebun de ceva sau de cineva, dar să nu știi concret de ce sau de cine anume?

Un dor nebun ne sfâșie sufletul, ne apasă, ne creează o stare de melancolie și ne duce către un alt tărâm! Timpul parcă se oprește în loc și medităm un pic asupra acestei trăiri puternice.
Nu ne dăm seama exact ce se întâmplă, dorim doar ceva și nu știm exact ce… Parcă o amintire frumoasă în sufletul nostru își face simțită prezența. Da, o amintire despre o emoție așa de profundă și puternică, încât ne-o dorim a fi trăită din nou. E o stare de bine, de fapt, o stare de liniște, de pace sufletească, pe care rar o simți, iar atunci când își face simțită prezența, ne umple sufletul de bucurie. Apoi dispare, lăsându-ne cu un dor nebun de stare de bine!

Oamenii iubesc, apoi distrug, apoi iubesc din nou, adesea ceea ce ei prețuiesc cel mai mult! Apoi se întreabă de ce sunt triști și goi, plini de nevoi?!
E greu să fii OM?
Mă întreb de ce iubim? Ne îndrăgostim, iubim cu pasiune, trăim la intensitate maximă, apoi survine despărțirea! Apoi, după un timp, iubim din nou! Căutăm o altă persoană , în speranța că vom întâlni un OM! Se întâmplă la fel, din nou iar și iar! Suntem nebuni? Avem amnezie? Suntem masochiști? Ce se întâmplă, de fapt?
Se întâmplă să ne dorim așa mult să fim iubiți, încât riscăm tot! Ca într-o zi, așteptând plini de speranță să apară din nou ea, iubirea, iar în acea persoană să descoperim un OM!

Când vei realiza că viața este un dar, o vei trăi la o așa intensitate, încât fiecare por din tine va vibra… de emoție, de bucurie, de iubire, de împlinire…
Nimic nu e mai frumos în viață decât să faci ce vrei, când vrei, cu cine vrei, dacă vrei, oricând vrei, oricât vrei! Fiecare dintre noi are dorințe, visuri, speranțe, idealuri, obiective, țeluri, nebunii, trăiri, emoții, frivolități… dar nu toți putem face ce ne dorim, pentru că, dintre noi, nu toți au suficient curaj!
Tu ai?

Nu e vorba despre ce ai, e despre cine ești… în esență, ca OM!

Uitându-mă în jur, am constatat că e tot mai greu să găsești un OM! O persoană educată, cu bun-simț , cu un cod etic bine pus la punct, o persoană care să nu rănească intenționat și care să aibă un comportament adecvat e din ce în ce mai greu de găsit! Valorile morale au o mai mare însemnătate decât valorile materiale, cele din urmă ajutându-ne doar să avem o viață mai ușoară, nicidecum să ne reprezinte. Persoanele cu care rezonezi le atragi involuntar în viața ta și consider că nimeni nu-și dorește să atragă ce e urât sau rău. Dacă am fi mult mai atenți la gândurile și acțiunile noastre, am conștientiza unde greșim și am încerca să ne corectăm, tocmai pentru a avea ce e mai bun în viață. Consider că atunci când într-o lume plină de meschinării și răutate cineva îți transmite niște gânduri sincere, pline de grijă și afecțiune, te face să te simți special! Iar acei oameni sunt speciali în viețile noastre și merită păstrați!

Și mai cred că nu e greu să fii OM și nici imposibil! Până la urmă, de aia am fost creați, să fim OAMENI și atunci hai să ne comportăm ca atare!

Lidia Ane-Marie Alexandrescu