You are currently viewing EDITORIALUL LU` MOCEANU:  GENERAL-PREOT, COMISAR ȘEF-PREOT, COMISAR-PREOT – MAREA REFORMĂ ÎN M.A.I

EDITORIALUL LU` MOCEANU: GENERAL-PREOT, COMISAR ȘEF-PREOT, COMISAR-PREOT – MAREA REFORMĂ ÎN M.A.I

  • Post category:Editorial

Ministrul Bode începe reforma, în M.A.I, în forță!
De la sediul central a fost trimis în teritoriu un document spre „analiza specialistilor ce trebuie să comunice un punct de vedere potrivit competențelor” până la data de 19.03.2021.
Astfel, marii specialiști in catehism si Islamiyat din teritoriu vor trebui competent să analizeze… REGULAMENTUL ORGANIZĂRII ASISTENTEI RELIGIOASE.

Dar, să facem excepție de nepregatirea clericală a polițiștilor, jandarmilor si pompierilor ce vor trebui să analizeze „competent” activitatile viitoare ale, citez:”preoți/deservenți de cult militar cu grade asimilate corpului ofițerilor”art.2, pct2, din Regulament și să continuăm.
Să zicem că Sfântul Duh, indiferent de religie, s-a pogorât în inspectorate și a facut catehism sau Islamiyat intensiv, pe modelul școlarizării „de succes” cu durata de 3 luni a specialistilor proveniti din sursa externă, reușind astfel ca „specialistii din teritoriu” să „analizeze competent” cererea ministrului.
Pentru o mai buna înțelegere, vă aduc la cunoștință că în Legea 195/2000,art.15, scrie că preoții militari încep cariera in minister ca tot militaru’ sau polițistul’ cu prim grad de ofiter superior:
-gradul asimilat de maior/subcomisar(preoti de garnizoană/inspectorat categoria I și preoții asistenți)
-gradul asimilat de locotenent-colonel/comisar de poliție(preoți de garnizoană /inspectorat categoria II)
-gradul asimilat de colonel/comisar șef(preoti de garnizoana categoria a III a, Garnizoana București, preoti Sectia de asistență religioasă MAI)
-gradul asimilat de GENERAL DE BRIGADĂ (inspector general și Șef al secției de asistență religioasă).

M.A.I.ai pe scurt, să nu vă pună Necuratu’ să nu pupați mâna, condurul, pulpana, potcapul, turbanul, kipa, fără să salutați cu mana la caschetă și în poziție de drepți, ulterior pupăturii, că nu mai vedeți avansare la termen!

Ce activitati desfășoară?
Scrie la art.8 din Regulament:

Cui se subordoneaza?
Scrie la art.12 si art.18 din Regulament:

S-a stabilit și Statutul lăcașelor de cult, un mic câștig fiind că acele construcții vor aparține MAI, că tot vor fi ridicate cu banii celor ce lucrează în unități, conform art. 21 din Regulament :

S-a prevăzut și modalitatea de recrutare, inevitabil prin superba Direcție Generală de Management Resurse Umane:

Inevitabil, există in Regulament si capitolele „Recompense și Sancțiuni” si un altul privind „Participarea la misiuni in exteriorul României” :

În concluzie, M.A.I nu are echipamente, nu are pregatire, nu are grupe/plutoane de intervenții speciale la nivel de inspectorate, umblă cu  acele uniforme amestecate model vechi cu model nou ce provoacă râsul și mila, nu respectul populației, dar… va avea COMISARI, COMISARI- SEFI și CHESTOR cu patrafir, kipa evreiască, sau turban musulman!
În acest an de criză, atât financiară dar mai ales umană, se trezesc unii să facă exact ce nu folosește instituției ce o conduc vremelnic, numai din considerente politice și fără nici un fundament profesional.
Până acum, lucrătorii MAI se duceau la biserici, temple, sinagogi „civile”, singuri, ori de câte ori simțeau nevoia și nu era o problemă între ei și Divin.
De ce acum, brusc, dupa 13 ani, e nevoie de cheltuit banii și așa puțini pe niște lucruri ce nu sunt stringente în desfășurarea activităților ministerului?
Care este scopul acestei grabe?
Cum vor deveni mai pregătiți lucrătorii ministerului?
În asta constau măsurile urgente de reformare M. A. I., anunțate cu surle și trâmbițe pe toate canalele media?
De popi in uniforme e nevoie acum si de investiții în lăcașe de cult?
Sau de echipamente, pregătire si dotări?
Sau astea pot fi substituite cu rugăciuni, conferințe , tăieri de moțuri, eventual de la bascuri, sau prinprejur, se vor face cursuri de cruci tactice și semiluni de asalt, ori restabilire moaște și alte activități tactico-popești?
Reformați, dom’le ministru, nu serviciul religios în unități, ci gândirea, comportamentul, atitudinea, pregatirea profesionala a lucratorilor M.A.I !
După ce reușiți asta, puteti face câte un lăcaș de cult lângă fiecare post comunal, câte un Mare Templu, Catedrală, Mega-Moschee în fiecare inspectorat din teritoriu!
Dacă asta reprezintă preocuparea dumneavoastra ca ministru de interne, „marea reformă” va fi doar propaganda și vorbe în vânt, cum se tot face de 30 de ani!
A mai fost unul pe acolo, cu idei crețe, ce voia sa trimită lucratorul să ducă Lumina Paștelui, din ușă în ușă și i-a trecut!
Sa vă treacă și dumneavoastră, că altele sunt prioritățile acum în minister!
Lucrătorii M.A.I așteptă reforme profesionale și profesioniste de la factorii de decizie, nu slujbe, rugăciuni și salarizarea unor sute de inși fără nicio legătură cu specificul muncii din acest minister!

Hai, DOAMNE AJUTĂ, BARUCH HA’ATHA ADONAI și traditionalul INSHA’ALLAH (انشالله)!

Plt. MOCEANU-„CREATOR ȘI PETAGOG DE EDUCATIE”