You are currently viewing EDITORIAL LITERAR: ” GÂNDURILE UNEI FEMEI „- Lidia Ane-Marie  Alexandrescu

EDITORIAL LITERAR: ” GÂNDURILE UNEI FEMEI „- Lidia Ane-Marie Alexandrescu

  • Post category:Editorial

DEDICAȚIE 

Dedic această carte tuturor sufletelor care au un aport frumos în această lume, care se dedică în a face bine altor suflete și care își conștientizează valoarea în fiecare zi!

În mod special le mulțumesc cititorilor mei, criticilor și, nu în ultimul rând, prietenilor, iubitului și minunatei mele familii!

Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune!

 

 

 

Lasă viața să vină la tine!

Unele lucruri se întâmplă pentru că trebuie să se întâmple! Chiar dacă nu ne dorim sau ne încântă sufletul, cred că există destin, iar unele lucruri se întâmplă conform lui! Nu ți s-a întâmplat niciodată să simți că nu poți face nimic într-o anumită situație sau că lucrurile se desfășoară cu o așa repeziciune încât abia ai timp să urmărești, să mai faci ceva? Cred că atunci când suntem lași și tot amânăm deciziile, destinul preia controlul și face ce trebuie, ce e mai bun pentru noi și pentru evoluția noastră! Că te simți trântit de pământ și amețit ca după o beție… e doar începutul! Încet, încet, realizezi cât de haotic ai fost, apoi începi să ai claritate în gândire și acțiuni! Și, uite așa, anumite lucruri se întâmplă pentru că așa trebuie, așa neau fost destinate!

Încearcă să nu forțezi lucrurile și lasă viața să-și urmeze cursul! Cine merită va fi acolo cu tine, cine nu, va pleca definitiv!

 

 Întotdeauna ți-e dor de oamenii frumoși…

Sunt oameni care se gândesc la noi înainte de somn. Sunt oameni care ne văd cei mai frumoși și deștepți. Sunt oameni care ar face orice de dragul nostru. Sunt oameni care ne acceptă cu bune și cu rele. Sunt oameni pe care nui interesează trecutul nostru, ei vor să cunoască ceea ce suntem acum în prezent! Sunt oameni care cred în noi, ne ajută să ne împlinim visurile. Sunt oameni care suferă și plâng împreună cu noi. Sunt oameni care lasă problemele lor și vin să ne ajute. Sunt oameni care ne susțin și ne respectă deciziile, indiferent cât de șocante sunt. Sunt oameni care ne iubesc în tăcere și ar da orice să ne țină în brațe sau să ne sărute…

Sunt oameni pe care nu-i vezi cu anii, iar atunci când îi reîntâlnești, ai senzația că nu i-ai văzut de ieri… Și sunt oameni pe care îi vezi zilnic, dar preferi să nu-i vezi cu anii!

Sunt oameni frumoși în viața noastră, de care ni se face mereu  un dor nebun!

 

 Judecă mai puțin, gândește mai mult!

Da, judecă-l pe celălalt mai puțin și gândește pentru tine mai mult!

Situații diverse ne inundă viața, unele ne încântă inima, altele ne bulversează! Câteodată știm să reacționăm și luăm măsuri optime, câteodată nu și luăm cele mai haotice decizii! Din unele situații facem amintiri memorabile, din altele, deplorabile! Așa că, dragă prieten, nu mai judeca acțiunile celui de lângă tine și amintește-ți că și tu ai luat decizii nu tocmai bune!

Te întrebi de ce? Pentru că așa e viața! Și pentru că ai privilegiul să mai fii în ea, trăiește-o frumos!

Nu contează autoritatea, nu contează supunerea sau gelozia într-o relație… contează doar intensitatea momentelor oferite!

Ni se întâmplă uneori să cădem pradă iluziilor și să trăim momente unice și ni se întâmplă adesea să fim unici și să trăim momente iluzorii, momente ce depășesc limitele normalului, momente de o intensitate extremă, ce ne copleșesc…

 Singuri și unici în doi!

Venim pe lume singuri, plecăm singuri, suntem unici și singuri! Când vei înțelege asta, nimic nu te mai poate răni…

Dar drumul dintre, la naiba, îl vreau frumos! Și e mult mai frumos în doi!

Unii oameni sunt singuri, pentru că vor să fie singuri!

Și aleg singurătatea din emotivitate, stimă de sine scăzută, rememorarea amintirilor deloc plăcute dintr-un trecut tumultuos al unei relații eșuate, refularea în diverse distracții de moment! A spune că nu vrei o relație este ca și cum ai spune că nu vrei să fii iubit! Iar asta e o gogonată! Toți ne dorim asta! Dorim să fim iubiți, apreciați, respectați, alintați! Toți tânjim după atenție, după iubire, după momente frumoase și tandre! De ce? Pentru că e al naibii de bine, iar dacă nu mă crezi, încearcă!

E frumoasă și libertatea, mai ales cea în doi!

 

Ți s-a întâmplat vreodată să-ți fie un dor nebun de ceva sau de cineva, dar să nu știi concret de ce sau de cine anume?

Un dor nebun ne sfâșie sufletul, ne apasă, ne creează o stare de melancolie și ne duce către un alt tărâm! Timpul parcă se oprește în loc și medităm un pic asupra acestei trăiri puternice.
Nu ne dăm seama exact ce se întâmplă, dorim doar ceva și nu știm exact ce… Parcă o amintire frumoasă în sufletul nostru își face simțită prezența. Da, o amintire despre o emoție așa de profundă și puternică, încât ne-o dorim a fi trăită din nou. E o stare de bine, de fapt, o stare de liniște, de pace sufletească, pe care rar o simți, iar atunci când își face simțită prezența, ne umple sufletul de bucurie. Apoi dispare, lăsându-ne cu un dor nebun de stare de bine!

 

Lidia Ane-Marie Alexandrescu