You are currently viewing BREXIT: Autovehiculele cu volan pe dreapta, cumpărate din Marea Britanie și neînmatriculate în România, mai pot circula 90 de zile

BREXIT: Autovehiculele cu volan pe dreapta, cumpărate din Marea Britanie și neînmatriculate în România, mai pot circula 90 de zile

  • Post category:general

Românii care au mașini cu volan pe partea dreaptă și le-au înmatriculat înainte de 1 ianuarie, vor putea circula în continuare pe șoselele din Romania.
Cei care nu au rezolvat această problemă cu autoturismele cumpărate din Regatul Unit, vor mai avea voie să circule doar 90 de zile pe teritoriul României.
Ca urmare a Brexitului, mașinile cu volan pe partea dreaptă, aduse din Marea Britanie, nu mai pot fi înmatriculate în 2021 în România, pentru că omologarea emisă de Regatul Unit nu va mai fi valabilă.
„În ceea ce priveşte autovehiculele echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă şi care sunt deja înmatriculate în România, menţionăm că nu există în acest moment nicio altă prevedere legislativă care să oblige la modificarea poziţiei postului de conducere pe partea stângă”, au spus reprezentanții RAR.
În România se află în circulație aproximativ 20.000 de vehicule care au volanul pe dreapta, conform Registrului Auto Român.