You are currently viewing EDITORIAL:  Campanie electorală sau „Abracadabra”?

EDITORIAL: Campanie electorală sau „Abracadabra”?

A început campania electorală pentru alegerile locale, mai bine zis aranjamentele pentru campanie.
Mă uit și mă minunez cum apar, peste noapte, iubitori de țară și popor. Oameni “noi” care “înfierează cu mânie proletară apucăturile mic burgheze” ale celor care au condus țara până acum.
S-au activat acei veșnici “organizatori” care unesc partidulețe și scot din joben câte un “catindat imaculat” pe post de iepure. Toți critică, lovesc în stânga și în dreapta, dar au grijă să nu dea prea tare în cei care sunt la capătul sforii, de care sunt legați.
Mă uit la ei și constat că nu sunt prea inteligenți, dar sunt perseverenți și fără simțul ridicolului, chiar al penibilului. Acești oameni ne jignesc inteligența, crezând că poporul român mai înghite asemenea scenarii.
Astept cu interes acel partid și politicieni care să se gândească cu adevărat la interesul României și al românilor, nu la “interesul național” precum onorabilul Cațavencu.
Creditez orice mișcare politică nou apărută, cu oameni noi, care nu au participat la politica “constructivă” din ultimii 30 de ani. Mi-aș dori să descopăr acea mișcare politică pe care să o susțin cu inima împăcată și să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii oamenilor când vorbesc despre ei.
Nu sunt absurd, sunt conștient că nimeni nu este perfect. Știu că “scopul scuză mijloacele” dar folosirea mijloacelor trebuie să fie pentru un scop constructiv, benefic și pentru oameni, nu numai pentru “acei oameni”.
Ce vreau să vă spun este că, înainte de a vă decide pe cine votați, să vă uitați bine în jur, să treceți toate informațiile cu care sunteți bombardați prin filtrul minții dumneavoastră, să analizați atent candidatul, cu trecut și prezent și, mai ales, să vedeți cine ține “lanțul”.
Observ că avem o tânără generație inteligentă și capabilă să construiască un altfel de viitor pentru România și nu vreau să devină ținta și masa de manevră a unor politicieni care de 30 de ani se dau peste cap, precum calul lui Făt Frumos, devenind proaspeți și imaculați, la începutul fiecărei campanii electorale.
Nu vreau să devin plictisitor, dar sunt multe de spus și făcut, împreună, pentru a transforma unele lucruri în mai bine. Nu mă mai amăgesc de faptul că schimbările în bine se pot face prea repede sau prea ușor.
Dar trebuie să fim pozitivi și să credem în viitor.
Col.(r) Paul Gheorghe Necula