You are currently viewing Infecţiile cu COVID-19 la adulţi de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin

Infecţiile cu COVID-19 la adulţi de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin

  • Post category:general

Infecţiile cu COVID-19 la adulţi de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, potrivit unui studiu realizat în Italia.
Primul astfel de studiu realizat de o ţară din Uniunea Europeană asupra impactului real al campaniei de imunizare a fost realizat de Institutul Naţional de Sănătate din Italia (ISS) şi Ministerul Sănătăţii pe 13,7 milioane de persoane vaccinate la nivel naţional.
Oamenii de ştiinţă au început să studieze datele din ziua în care a început campania de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, până pe 3 mai 2021.
Analiza a arătat că riscurile de infecţie cu SARS-CoV-2, de spitalizare şi de deces au scăzut progresiv după primele două săptămâni.
„La 35 de zile după prima doză, există o reducere cu 80% a infecţiilor, cu 90% a spitalizărilor şi cu 95% a deceselor”, a spus ISS, adăugând că acelaşi tipar a fost observat atât la bărbaţi, cât şi la femei, indiferent de varstă.
„Aceste date confirmă eficienţa campaniei de vaccinare şi necesitatea unei acoperiri majore în întreaga populaţie pentru a pune capăt stării de urgenţă”, a declarat preşedintele ISS, Silvio Brusaferro.