You are currently viewing Studenți de la Facultatea de Științe Umaniste a Universității Valahia din Târgoviște au participat la Sesiunea Științifică Studențească a Facultății de Științe Sociale a Universității din Craiova, ediția a IV-a, Craiova, 11-13 aprilie 2024

Studenți de la Facultatea de Științe Umaniste a Universității Valahia din Târgoviște au participat la Sesiunea Științifică Studențească a Facultății de Științe Sociale a Universității din Craiova, ediția a IV-a, Craiova, 11-13 aprilie 2024

  • Post category:general

La invitația decanului Facultății de Științe Sociale a Universității din Craiova, prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean, șase studenți ai Universității Valahia din Târgoviște de la Specializarea Istorie din cadrul Facultății de Științe Umaniste (anul I, II și III) au participat, sub coordonarea prof. univ. dr. habil. Iulian Oncescu, în perioada 11-13 aprilie 2024, la Craiova, la Sesiunea Studențească Științifică, ediția a IV-a. Alături de studenții Facultății de Științe Sociale ai Univeristății din Craiova (specializările Istorie, Stiințe Politice și Relații Internaționale, Sociologie și Asistență Socială) și cei ai Universității din București (specializarea Istorie), studenții universității târgoviștene au prezentat o serie de comunicări și au participat la discuții.

Astfel, au fost prezentate de către studenții Ștefania Bucur (anul I, Istorie), Ștefan Oană (anul II, Istorie/Teologie Ortodoxă Pastorală), Cristian Simion, Luca Ionescu (anul II, Istorie), Niculin Visarion, Violeta Chiriță (anul III, Istorie) comunicările: Maria Obrenovici și rolul ei în viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Membri ai clerului implicați în revoluția de la 1821 și relația lor cu Tudor Vladimirescu, George Pomuț și războiul civil american (1861-1865), Alexandru Candiano-Popescu și „Monstruoasa Coaliție”, Originea Cercetașilor Români (1914-1918), Evoluția Societății Naționale a Femeilor Române (1916-1917), comunicări care au fost bine receptate și care au suscitat interes din partea colegilor participanți la sesiunea studențească.

Cu ocazia participării la această manifestare studenții târgovișteni au cunoscut colegi noi, au vizitat Universitatea din Craiova, precum și o serie de obiective istorice ale orașului Craiova, Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă.